Eerste Krewerder Orgeldag op zaterdag 2 september

Orgel Mariakerk Krewerd |© foto Gérard van Betlehem

Op zaterdag 2 september 2017 vindt de Eerste Krewerder Orgeldag plaats. In de Mariakerk van het Groninger dorp staat op deze dag het op één na oudste nog bespeelbare orgel van Nederland (1531) centraal. Aan de dag wordt meegewerkt door Winold van der Putten en Peter Westerbrink.

Text Example

advertentieHet programma is erop gericht een breed publiek kennis te laten maken met het bijzondere instrument. Er wordt verteld over de historie en context van de kerk en het orgel, er is veel muziek en de mogelijkheid om het orgel zelf te bespelen.

Programma
De orgeldag begint om 11.00 uur met ontvangst en welkom. Nadat is ingegaan op de highlights van de Mariakerk zal Peter Westerbrink het verhaal van het orgel en de renaissancemuziek vertellen. Daarna is er een lunch en de mogelijkheid een kijkje in de orgelkast te nemen.

’s Middags is het woord aan orgelmaker Winold van der Putten. Hij zal ingaan op de orgelbouw in de zestiende eeuw. Na de pauze is er de mogelijk het orgel zelf te bespelen of een kort uitstapje te maken naar de Stefanuskerk in Holwierde.

Na een miniconcert door Peter Westerbrink wordt de dag afgesloten met een hapje en een drankje. De Krewerder Orgeldag duurt tot circa 17.00 uur.

Aanmelden
Aanmelden voor de orgeldag kan tot en met zaterdag 26 augustus via info@mariakerkkrewerd.nl. De kosten bedragen € 32,50 per persoon, inclusief lunch, koffie, thee, drankjes en hapjes. Het deelnamebedrag dient uiterlijk een week van tevoren te worden overgemaakt op rekeningnummer NL60 RABO 0328 706949 t.n.v. Stichting Oude Groninger Kerken Krewerd o.v.v. Krewerderorgeldag.

De tijd om zelf te spelen is beperkt, daarom wordt gevraagd om bij aanmelding aan te geven of daarvan gebruik wordt gemaakt. Toekenning van speeltijd vindt plaats op volgorde van binnenkomst.

 

Meer informatie

www.mariakerkkrewerd.nl

 

© 2017 beeld Gérard van Betlehem