Elfde editie Feike Asma Concours

feike asma concours 2014

Stichting Vox Humana en Johannus Orgelbouw organiseren deze zomer voor de elfde maal het Feike Asma Concours. Het concours voor jonge amateurorganisten tot 24 jaar wordt op 30 augustus en 2 september gehouden in de concertzaal van Johannus in Ede.

Text Example

advertentie 

Deelnemers worden ingedeeld in de leeftijdscategorieën 12-15 jaar, 16-19 jaar en 20-24 jaar. In de voorronde moet een werk uit de periode na 1800 worden gespeeld. De zes deelnemers die de finale bereiken (twee per categorie) strijden om de eer met een keuze uit een selectie koraalbewerkingen van Feike Asma, Jan Zwart, Jan Bonefaas en Klaas Jan Mulder.

 

Jury

De jury bestaat uit Peter Eilander, Wybe Kooijmans en Everhard Zwart. De voorrondes worden gespeeld op zaterdag 30 augustus, de finale vindt plaats op dinsdagavond 2 september. Per leeftijdscategorie wordt een winnaar aangewezen. De prijs bestaat uit een wisselbeker en een waardecheque. De winnaar van de aanmoedigingsprijs mag bovendien de opening van een door Stichting Vox Humana georganiseerd orgelconcert spelen.

 

Schoolrondes

Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website van Stichting Vox Humana. Daarnaast heeft de organisatie een aantal scholen voor voortgezet onderwijs benaderd om jongeren te stimuleren aan het concours deel te nemen. In de zogenoemde Schoolrondes kunnen jongeren meedingen naar de landelijk Schoolprijs 2014. De via de scholen aangemelde kandidaten krijgen door de jury punten toebedeeld waarmee de school met de meeste punten op 30 augustus een prijs in de vorm van een wisselbeker kan winnen. Zowel de  schoolkandidaten als de ‘vrije’ inschrijvingen worden bij elkaar in hun leeftijdscategorie ingepland.

 

Live

De Reformatorische Omroep zal verslag doen van het concours. Zo zullen onder meer de voorronde en de finale live worden uitgezonden.

 

Meer informatie en inschrijven

Stichting Vox Humana | Feike Asma Concours