Encore! Peter Crompton plays organ favourites

Encore! Een cd vol toegiften van Peter Crompton, de inmiddels emeritus-organist van de Royal Hospital School in Holbrook, bij Ispwich. Hij speelt ze op het grootse Hill, Norman & Beard-orgel uit 1933 in de al even groots klinkende schoolkapel.

Text Example

advertentie 

In de zomer van 2013, aan het einde van het schooljaar, nam Crompton na dertig jaar afscheid als Director of Music van deze Engelse kostschool. Hij mocht zijn orgelsleutels houden en nam in augustus 2013 nog deze cd op. Als toegift, zeg maar.

 

Bekend repertoire zoals de B.A.C.H. van Liszt, Litanies van Alain en het derde Choral van Franck laat hij uit het beest van een instrument (64/IVP) klinken. Luister ook maar eens naar de orgeltranscrirptie van Waltons Crown Imperial waar de gongslag aan het einde van deze kroningsmars, verbeeld met een kwint op de Contra Ophicleide 32, door de enorme akoestiek rolt. ‘Organ favourites’ heten ze, en favorieten zijn het.

 

 

Encore!

Peter Crompton plays organ favourites

Grand Organ of the Royal Hospital School Chapel

 

Fantasia and Fugue on BACH (Liszt); Sketch in D flat (Schumann); Litanies (Alain); Tu es Petra (Mulet); Tuba Tune (Cocker); Will o’ the wisp (Nevin); Nun danket alle Gott, op. 65 nr. 59 (Karg-Elert); Carillon de Westminster (Vierne); Celtic Lament (Rawsthorne); Crown Imperial (Walton); Choral No. 3 in A minor (Franck); Final fromt Symphonie 1, op. 14 (Vierne)

 

Label: Regent Records
Nummer: REGCD444
Speelduur: 75’19
Booklet: 12 pagina’s (EN)
Prijs: € 17,50

 

[button link=”http://www.orgelshop.nl/orgelnieuws” target=”_new” title=”BESTELSERVICE”][/button]