Engels orgel zoekt bespeler

Text Example

advertentieEen week lang op Engelse orgels spelen, wie wil dat niet? Het kan als je meegaat met de zestiende orgelreis naar Engeland The Beauty of the British Organ. De reis van vrijdag 7 tot en met vrijdag 14 oktober heeft Chester als uitvalsbasis.

Zeven kathedralen staan op het programma. Ze staan in Liverpool (de anglicaanse en de rooms-katholieke), Chester, Manchester, Selby, Bangor en in St. Asaph. Waar mogelijk wordt aan het eind van de middag een Evensong bijgewoond. Verder voert de reis naar het beroemde Father Willis-orgel in St. Georges Hall in Liverpool en het imposante 73 stemmen tellende orgel in de Victoria Hall in Stoke on Trent. Daarnaast worden orgels bezocht in en rond Liverpool, Stoke on Trent. In Noord-Wales is naast bezoeken aan orgels tijd ingeruimd om te genieten van het natuurschoon.

De indrukwekkende orgels – waaronder het grootste kathedraalorgel van Engeland in Liverpool Cathedral met 153 stemmen – worden gedemonstreerd door de vaste organist. Vaak is er ook gelegenheid voor de leden van de groep om zo’n orgel zelf te bespelen.

De reis kost € 960. De diners tijdens de overtocht van Europoort naar Hull (vise versa) zijn daarbij inbegrepen. Voor eenpersoonskamers en een eenpersoonshut op de veerboot worden toeslagen berekend. Een fraai reisboek is bij de prijs inbegrepen.

Informatie over de manier van boeken bij Hans Karstens, (071) 5212087; jpk@hetnet.nl

© 2011 www.orgelnieuws.nl