Europese erfgoedprijs voor Orgelkids

orgelkids

Orgelkids mag zich Religious Heritage Innovator of the Year 2022 noemen. De toekenning van de erfgoedprijs werd woensdag 30 november door de Europese organisatie Future for Religious Heritage (FRH) bekend gemaakt.

Text Example

advertentieProjecten die zich inzetten voor een duurzame toekomst voor cultureel religieus erfgoed konden dit jaar voor het eerst meedingen naar de innovatieprijs. Onder de vijf finalisten waren projecten uit onder meer Spanje en Roemenië en het project Schoolkerk van Stichting Oude Groninger Kerken.

Orgelkids, een activiteit van Stichting Kerkmuziek Netwerk, bestaat sinds 2009 en is een idee van Lydia Vroegindeweij. Het educatieve project wil met behulp van een het Doe-orgelbouwpakket en andere lesmaterialen kinderen enthousiast maken voor het orgel en orgelmuziek. Inmiddels heeft Orgelkids navolging gevonden in zo’n twintig landen.

De prijsuitreiking vindt in april volgend jaar plaats tijdens de tweejaarlijkse FRH-conferentie Europees Duurzaam Cultureel Erfgoed in het Zweedse Lund.

Zie ook frh-europe.org

Lees ook
Tien plus een vragen aan Lydia Vroegindeweij over Orgelkids