Excursie naar Utrechts Archief en Lutherse Kerk Utrecht

Vrijdagmiddag 18 november organiseert Utrecht Orgelland een excursie naar het Utrechts Archief waar kennis kan worden gemaakt met de collectie met onder meer wederwaardigheden van Utrechtse orgels. Er wordt afgesloten met muziek op het Witte-orgel in de Lutherse Kerk.

Text Example

advertentieDe idee voor de excursie ontstond tijdens een bezoek van Utrecht Orgelland aan Kasteel Amerongen. Het kasteel is eigenaar van een uitgebreide muziekbibliotheek die zich momenteel in het Utrechts Archief bevindt. Deze en andere stukken uit de collectie die betrekking hebben op Utrechtse orgels zullen worden toegelicht door musicologe en archiefmedewerkster Drs. M.C. Breij, cultuurhistorica Bini Biemans-van der Wal en orgeldeskundige Rogér van Dijk.

De middag wordt muzikaal afgesloten rond het Witte-orgel uit 1880 in de Lutherse Kerk. Hieraan werken orgeldeskundige Peter van Dijk en organist Pim Schipper mee.

Aanmelden
De excursie start om 13.30 uur in het Utrechts Archief (locatie Hamburgerstraat, Utrecht). Aanmelden voor deelname kan tot uiterlijk 15 november bij j.siemons1@gmail.com onder gelijktijdige overmaking van € 10 op  NL08 RABO 0116 2852 57 ten name van Penningmeester Utrecht Orgelland. Donateurs van Utrecht Orgelland hebben gratis toegang.

 

© 2016 beeld: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed