Excursie Vox Humana naar Brabantse orgels

Op zaterdag 22 oktober organiseert Stichting Vox Humana een excursie naar Noord-Brabant. De tocht per touringcar voert langs orgels in Helmond, Eindhoven en Boxtel.

Text Example

advertentieDe excursie begint ’s ochtends rond 9.00 uur bij een opstapplaats vlakbij het treinstation van Boxtel. Als eerste locatie wordt de Sint-Lambertuskerk in Helmond bezocht. Hier wordt het Robustelly-orgel – dat dit jaar viert dat het 250 jaar geleden werd gebouwd en 200 jaar in Helmond staat – bespeeld door Gerben Budding.

In Eindhoven wordt de excursie vervolgd met een bezoek aan het Vermeulen-orgel in de St. Joriskerk, het grootste rein-pneumatische orgel van Nederland. Ook hier zal Gerben Budding het orgel bespelen.

’s Middags voert de excursie langs de Verschueren-orgels in de St. Cathrien in Eindhoven en het Smits-orgel in de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. Daar zullen respectievelijk Willem van Twillert en Arjen Leistra de orgels bespelen. De excursie eindigt rond 18.00 uur.

Kosten en aanmelden

Deelname kost € 69 voor donateurs van Stichting Vox Humana en de Brabantse Orgelfederatie, overige deelnemers betalen € 89. De kosten zijn inclusief vier concerten, busreis en koffie met iets lekkers bij aanvang van de excursie. Voor overige consumpties (waaronder lunch) dient de deelnemer zelf te zorgen. Optioneel wordt de mogelijkheid geboden na afloop gezamenlijk te dineren à € 25 per persoon.

Meer informatie en aanmelden via stichtingvoxhumana.nl