Faillissement voor orgelpijpenmaker Giesecke

De gerenommeerde orgelpijpenmakerij Giesecke GmbH uit Göttingen (D) is failliet. Het 166 jaar oude bedrijf vroeg begin deze maand faillissement aan.

Het bedrijf werd in 1844 gesticht door Carl August Giesecke (1812-1888) die het vak leerde bij orgelmaker Schulze. Na aanvankelijk ook zelf orgels te hebben gebouwd, ging de firma zich meer specialiseren in het toeleveren van tongwerken en orgelonderdelen voor orgelbouwers.

Text Example

advertentieDe firma Giesecke zou zich ontwikkelen tot een van de belangrijkste toeleveranciers voor labiaalpijpen en tongwerken. Vooral de kwaliteit van de laatstgenoemde categorie orgelpijpen droeg bij aan de reputatie van de onderneming. Op haar hoogtepunt, vlak na de Tweede Wereldoorlog, had Giesecke meer dan 75 medewerkers. Pijpwerk van Giesecke vond over de hele wereld afzet.

In 2006 maakte de firma een doorstart onder leiding van een van de 40 medewerkers, Angelika Hesse, en werd een besloten vennootschap (GmbH) opgericht. In 2012 werd faillissement aangevraagd voor het dan 25 medewerkers tellende bedrijf. Op 11 september staat een executieveiling gepland.

 

© 2012 www.orgelnieuws.nl