Feest in Rijssen

Text Example

advertentieDe eerste week van mei wordt een gedenkwaardige mijlpaal voor Cantique-muziekuitgeverij te Rijssen. Deze jonge uitgeverij die zich vooral richt op het uitgeven van bladmuziek voor kerkorgel, ziet dan haar honderdste uitgave verschijnen, een bundel met koraalbewerkingen van Dick Sanderman onder de titel Met blijde feestgezangen – deel 1. Het tweede deel verschijnt overigens op hetzelfde moment als nummer 101.

Cantique – als hobby begonnen in 2001 – liet de afgelopen jaren een explosieve groei zien, waarbij de omzet jaar na jaar (meer dan) verdubbelde.

Het fonds bestaat inmiddels uit uitgaven in allerlei stijlen, vormen en moeilijkheidsgraden: voor elk wat wils. Ook voor de toekomst zijn er nog grootse plannen. Zo verschijnt er begin juni een uitgave van Gerben Mourik onder de titel Psalmenpalet. Deze bundel (ruim 40 pagina’s) bevat uitgewerkte bewerkingen en genoteerde improvisaties in een rijke schakering aan stijlen: barok, klassiek, romantisch en hedendaags.

Op vrijdag 5 mei wordt de honderdste uitgave gepresenteerd tijdens een samenzangavond in de Rijssense Schildkerk, aanvang 19:30 uur. Dick Sanderman bespeelt het orgel. Om zowel deze uitgave als het vijfjarig bestaan te vieren houdt Cantique op zaterdag 6 mei een open dag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Hoewel de uitgever normaal gesproken geen ‘winkel aan huis’ heeft wordt er voor deze ene dag een uitzondering gemaakt. Op die dag worden alle uitgaven aangeboden met 10% korting.

Cantique is te vinden aan de Diekjansweg 98 te Rijssen.

Zie voor meer informatie www.cantique.nl

© 2006 www.orgelnieuws.nl