Feike Asma Concours 2021 gewonnen door Joas van Marle, Luuk Schuurman en Jan Dubbelhuis

winnaars feike asma concours 2021
De winnaars (v.l.n.r.) v.l.n.r Jan Dubbelhuis, Luuk Schuurman, Joas van Marle | © foto Kees Verhoek

Het Feike Asma Concours 2021 is zaterdag 18 september gewonnen door Jos van Marle, Luuk Schuurman en Jan Dubbelhuis. Het concours vond plaats in de Feike Asma Zaal van Johannus Orgelbouw in Ede.

Text Example

advertentieDe drie winnaars behaalden elk de eerste prijs in hun eigen leeftijdcategorie: Van Marle in categorie A (12-15 jaar), Schuurman in categorie B (16-19 jaar), Dubbelhuis in categorie D (25 jaar en ouder). De publieksprijs ging naar Hermen van Arnhem.

In categorie C (20-24 jaar) werd geen prijs toegekend. Voor deze leeftijdsgroep hadden zich twee kandidaten aangemeld, die daarmee automatisch een finaleplaats behaalden. De jury, bestaande uit Harm Hoeve, Wybe Kooijmans, Everhard Zwart en voorzitter Martin van Heerde, vond het niveau echter ‘net niet goed’ genoeg om een prijs toe te kennen.

Hollandse Koraalkunst

Het concours beleefde dit keer zijn achttiende editie. Zoals altijd bestond het repertoire uit ‘Hollandse Koraalkunst’, koraalgebonden repetoire van na 1900. Anders dan voorgaande jaren was er niet alleen ruimte voor muziek van o.a. Mulder, Asma, Zwart en Bonefaas maar konden deelnemers ook voor brede repetoire van namen als Bijster, Bolt of Schuurman kiezen.

Prijzen

De winnaars kregen een wisselbokaal en mogen een werk spelen tijdens het juryconcert op 30 december in de Bovenkerk in Kampen. Daarnaast krijgen zij de mogelijkheid om het Vater/Müller-orgel in de Oude Kerk te Amsterdam te bespelen.

Zie ook feikeasmaconcours.nl