Feike Asma Concours 2022 gewonnen door Van der Ham, Van Deelen, Van der Sluis en Tillema

Winnaars Feike Asma Concours 2022: v.l.n.r: Koos Tillema , Lennart van der Ham, Robert van Deelen, Harm-Jan van der Sluis | © foto Jonathan Vierbergen

Het Feike Asma Concours 2022 is zaterdag 17 september gewonnen door Lennart van der Ham, Robert van Deelen, Harm-Jan van der Sluis en Koos Tillema. De finale vond plaats in de Feike Asma Zaal van Johannus Orgelbouw in Ede.

Text Example

advertentieDe vier winnaars behaalden elk de eerste prijs in hun eigen leeftijdcategorie.

Van der Ham won in categorie A (12-15 jaar) met ‘Amen, Jezus Christus, amen’ van Adriaan C. Schuurman, Van Deelen werd eerste in categorie B (16-19 jaar) met Psalm 150 van zowel Sietze de Vries als Toon Hagen. In categorie C (20-24 jaar) won Van der Sluis met de Hollandse Rhapsodie van Feike Asma. Tillema werd eerste in categorie D (25 jaar en ouder) met delen uit Fantasie-Sonate Nr. 3 ‘Ja, Jezus heerscht, het ongeloof verstomm’’ van Samuël de Lange sr.

Aan de finale ging een digitale voorronde vooraf, waarin deelnemers een video van hun spel moesten insturen. De jury, bestaande uit Harm Hoeve, Wybe Kooijmans, Everhard Zwart en voorzitter Martin van Heerde, selecteerde daaruit de finalisten. Het publiek kreeg de mogelijkheid een favoriete video te kiezen. Deze publieksprijs, de ‘Zilveren Looky’, ging naar Joas van Marle.

Hollandse Koraalkunst

Het concours beleefde dit keer zijn negentiende editie. Zoals altijd bestond het repertoire uit ‘Hollandse Koraalkunst’, koraalgebonden repetoire van na 1900. Sinds vorige jaar is er niet alleen ruimte voor muziek van o.a. Mulder, Asma, Zwart en Bonefaas maar kunnen deelnemers ook voor breder repertoire van namen als Bijster, Bolt of Schuurman kiezen.

Prijzen

De winnaars kregen een wisselbokaal en een bladmuziekcadeaubon. Daarnaast mogen zijn gezamenlijk een concert geven in de Grote of Stephanuskerk te Hasselt.

Zie ook feikeasmaconcours.nl