Feike Asma Concours gewonnen door Kole, De Klerk en Van Walsem

winnaars feike asma concours 2015

Hendrik Kole, Niels de Klerk en Kees van Walsem hebben op dinsdag 1 september het twaalfde Feike Asma Concours gewonnen. De finale van het concours vond plaats in de Feike Asma Zaal van Johannus Orgelbouw te Ede. 

Text Example

advertentie 

Uit de voorronde die op zaterdag 31 augustus werd gehouden, kwamen zes finalisten naar voren, verdeeld over drie leeftijdscategorieën. Voor de laatste ronde op dinsdag 2 september kregen de finalisten de opdracht een koraalbewerking van Feike Asma, Jan Zwart, Jan Bonefaas of Klaas Jan Mulder te spelen.

 

De jury, bestaande uit Peter Eilander, Wybe Kooijmans en Everhard Zwart, maakte gisteravond de drie winnaars bekend. Hendrik Kole won in de categorie 12-15 jaar met zijn vertolking van ‘Vreest niet, o mijn ziele’ van Feike Asma. Niels de Klerk, die vorig jaar de aanmoedigingsprijs won, behaalde nu de eerste prijs in de categorie 16-19 jaar. Hij speelde Psalm 99 van Jan Bonefaas. Kees van Walsem, categorie 20-24 jaar, overtuigde de jury zijn vertolking van ‘Dankt, dankt nu allen God’ van Feike Asma.

 

De drie winnaars ontvingen een waardecheque en een wisselbeker. Het concours werd besloten met een juryconcert.

 

 

Foto: de winnaars van het Feike Asma Concours 2015. V.l.n.r. Hendrik Kole, Niels de Klerk en Kees van Walsem | © 2015 fotografie Willem den Boer