Feike Asma concours voor jonge amateurs

Text Example

advertentieJohannus Orgelbouw en Stichting Vox Humana organiseren dit jaar opnieuw het Feike Asma orgelconcours. Het concours is bedoeld voor jonge amateurs en vindt plaats op zaterdag 3 en dinsdag 6 september bij Johannus Orgelbouw in Ede.

De deelnemers zijn verdeeld in drie leeftijdscategorieën: 12-15 jaar, 16-19 jaar en 20-24 jaar. De jury bestaat uit Klaas Jan Mulder, Wybe Kooijmans en Peter Eilander.

De deelnemers spelen op het vierklaviers digitale orgel in de concertzaal van Johannus in Ede. Tot het verplichte werk in de finale hoort ook één van de grote koraalbewerkingen van de naamgever van het concours, Feike Asma.

Uit iedere leeftijdscategorie nemen maximaal drie kandidaten deel aan de finale, waaruit per leeftijdscategorie een winnaar volgt.

De eerste ronde vindt plaats op zaterdag 3 september; de kandidaat dient dan een orgelwerk uit de periode na 1800 van maximaal zeven minuten te spelen. De finale vindt plaats op dinsdagavond 6 september. Dan nemen drie keer drie finalisten het tegen elkaar op met een grote koraalbewerking van Asma.

Aanmelden kan tot 31 juli 2005. Voor meer informatie daarover en over de te spelen werken: kijk op www.stichtingvoxhumana.nl

[foto Feike Asma: Koos Schippers, Lisse]

[ingezonden mededeling]