Festival Haarlem afgesloten met spectaculair concert

Text Example

advertentieMet een spectaculair concert door Olivier Latry en Shin-Young Lee op het Willibrordusorgel van de Kathedrale Basiliek St. Bavo werd zaterdag 28 juli het Internationale Orgelfestival Haarlem 2012 afgesloten. Hoogtepunt voor het toegestroomde publiek was de vierhandige uitvoering van Le sacre du printemps van Igor Strawinsky.

De 49e editie van het Internationaal Orgefestival ging 14 juli van start. Op programma stonden veertig publieksactiviteiten, waaronder (orgel)concerten, het Internationale Orgelconcours, openbare masterclasses, lezingen en een excursie. Het festival telde zo’n 7.000 bezoekers.

Het slotconcert maakte tevens deel uit van de Internationale Zomerserie die op het grote Adema-orgel van de kathedraal aan de Leidsevaart wordt gehouden. Olivier Latry opende met werken van Vierne en Leguay. Samen met organiste Shin-Young Lee voerde hij de hoofdmoot van het concert uit, Stravinsky’s Le sacre du printemps in een bewerking voor piano vierhandig van de componist.

Het concert was via een livestream van Avro Klassiek ook via internet te volgen. De concertregistratie is nu ook via YouTube te raadplegen.

Wilt u reageren? Dat kan op onze Facebook-pagina:

http://tinyurl.com/cp4uzeq

© 2012 www.orgelnieuws.nl

© 2012 fotografie www.orgelnieuws.nl