Festival Klinkend Erfgoed in Maastricht

Het orgel in de Sint-Servaasbasiliek te Maastricht

Van 31 augustus tot en met 5 september organiseert de Stichting Klinkend Erfgoed een festival in Maastricht. De Stichting zet zich in voor behoud en ontsluiting van luidklokken, carillons, torenuurwerken en orgels.

Text Example

advertentieTijdens het festival in Maastricht wordt het klinkend erfgoed van de stad op diverse manieren voor het voetlicht gebracht. Op het programma staan onder meer een symposium, een klokkenestafette, activiteiten voor en door jongeren, straatconcerten en orgelbespelingen.

Klinkend Jeugdfestival
Honderden basisschoolleerlingen in Limburg maken tijdens hun eerste schoolweek kennis met Klinkend Erfgoed. De Stichting Samenwerkende Orgelvrienden Limburg (SOL) zal hen hen klassikaal meenemen in de wereld van het orgel. Onder leiding van Ilse van Lieshout wordt dit afgesloten met een ‘Klinkend Jeugdfestival’ op het Vrijthof in Maastricht.

Orgel
De orgelbespelingen vinden plaats in de Sint-Servaasbasiliek, de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, de Sint-Janskerk en de Sint-Martinuskerk. Zo zijn er lunchconcerten door conservatoriumstudenten, orgelimprovisatie en stomme film en een uitvoering van Simeon ten Holts Canto Ostinato. Ook zal het dansorgel ‘De Lange Gavioli’ van Museum Speelklok te horen zijn op het Vrijthof.

Gratis toegankelijk
Met uitzondering van het openingssymposium zijn alle activiteiten gratis toegankelijk. Het volledige programma is te vinden op de website van Stichting Klinkend Erfgoed.