Festival Nieuwe Muziek en presentatie Brabants Orgelrijkdom in Boxtel

Op zaterdag 14 april vindt in de Sint-Petrusbasiliek te Boxtel het Festival Nieuwe Muziek plaats. Voorafgaand presenteert organisator Brabantse Orgelfederatie haar magazine Brabants Orgelrijkdom 2018.

Text Example

advertentieTijdens het festival staat nieuwe muziek in bezetting voor orgel en menselijke stem centraal. De orgelfederatie had daartoe een oproep gedaan aan Brabantse componisten. Dat heeft geresulteerd in meer dan tien nieuwe werken voor stem en orgel die zaterdag in première zullen gaan. Daaronder enkele werken voor koor, sopraan, alt of orgel, maar ook in combinatie met fluit.

Het festival begint om 13.00 uur met de presentatie van Brabants Orgelrijkdom 2018, een zestig pagina’s tellend jaarmagazine met een concertagenda, artikelen en interviews die de Brabantse orgelcultuur raken. De vaste bespeler van het Smits-orgel in de Petrusbasiliek, Tommy van Doorn, zal voor muzikale omlijsting zorgen. Aansluitend speelt het programma van het Festival Nieuwe Muziek zich in enkele blokken af tot ongeveer 17.00 uur. Toegang is gratis.

Brabants Orgelrijkdom verschijnt in een oplage van 9.000 stuks en wordt verspreid via VVV’s en lokale concertorganisatoren in Noord-Brabant. Tegen vergoeding van verzendkosten is het ook te bestellen via www.brabantorgel.nl.