Finale compositieprijsvraag Alkmaar

Text Example

advertentieDe finale van de compositieprijsvraag voor jonge componisten tot en met 35 jaar vindt plaats op woensdagavond 29 november. De wedstrijd is uitgeschreven door de stichting ‘Vrienden van het orgel’ in Alkmaar die dit jaar haar 50-jarig jubileum viert.

De ingestuurde composities moesten qua registratiemogelijkheden en omvang passen op het Van Hagerbeer/Schnitger-orgel in de Grote Kerk van Alkmaar. De juryleden Peter Jan Wagemans (voorzitter), Guus Janssen en Jan Hage kregen de opdracht te letten op de oorspronkelijkheid van de ingezonden composities.

De organisators kregen dertien inzendingen binnen uit verschillende landen. Daaruit selecteerde de jury drie Italiaanse composities, één Nederlandse en één Georgische. De organisten Pieter van Dijk en Frank van Wijk voeren tijdens de finale de vijf genomineerde werken uit. Daarna maakt de jury de naam van de winnaar bekend. De aanwezigen mogen bepalen wie de publieksprijs krijgt. De prijzen bestaan uit geldbedragen.

Plaats: Grote Sint Laurenskerk Alkmaar, aanvang: 20.00 uur.

Toegang: € 6, (€ 1 korting voor leden van de stichting Vrienden van het orgel en Stichting Vrienden van de Grote Kerk en CJP- en 65+-kaarthouders).

© 2006 www.orgelnieuws.nl

© 2006 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl & www.orgelfotografie.nl