Finale Hinsz-concours in Kampen

Text Example

advertentieZaterdag 19 november vindt in de Bovenkerk te Kampen de finale plaats van het Hinsz Compositieconcours. Zes van de veertien ingezonden composities met als thema European Folksong hebben een plaats in de eindronde behaald.

De jury bestaande uit Dr. Hans Fidom, Joris Verdin en Wim de Ruiter zal die zaterdagmiddag na een concertuitvoering bepalen welke componist met de Hinsz-prijs van € 2.500 naar huis mag. Daarnaast is er een publieksprijs die bestaat uit een speciaal voor het concours ontworpen glazen kunstwerk.

De winnende werken komen in aanmerking voor een uitvoering in de concertserie van de Bovenkerk. Ook bestaat de mogelijkheid dat de muziek van de prijswinnaars wordt uitgegeven door muziekuitgeverij Proza Musica/Cantique.

De finale begint om 14.00 uur met een uitvoering van de zes genomineerde composities. Tijdens de pauze en het juryberaad zullen delen uit de Klavier-Übung van J.L. Krebs worden uitgevoerd door het Bovenkerk Kamerkoor onder leiding van Ab Weegenaar, die ook het door Reil gebouwde koororgel zal bespelen. Om 16.30 uur worden de namen van de componisten bekend gemaakt waarna de prijsuitreiking van de Publieksprijs en de Hinsz-prijs plaatsvindt. De toegang is gratis.

Meer informatie over het concours is te vinden op www.debovenkerk.nl

© 2005 orgelnieuws.nl

© 2005 foto Gérard van Betlehem