Finalisten Orgelconcours Breda bekend

deelnmemers tweede ronde Internationaal Orgelconcours Breda

Op dinsdag 27 oktober speelden zes deelnemers in de tweede ronde voor een finaleplaats in het 2e Internationaal Orgelconcours Breda. De jury koos voor Frederik Kranemann (DE), Anna Karpenko (RU/NL) en Adriaan Hoek (NL).

Text Example

advertentie 

In de Grote Kerk te Breda speelden de deelnemers werk van Bach, Messiaen en Langlais of Alain. De jury bestond uit Dirk Out, Ignace Michiels en Jan Hage. Naast de geselecteerde finalisten werd de tweede ronde gespeeld door de Koreaanse Yeonju Kim en de Nederlanders Laurens de Man en Arjan Veen.

 

Finale

De drie finalisten spelen zaterdag 31 oktober op het Flentrop-orgel elk een programma van 45 minuten. Dat bestaat uit twee keuzewerken van Bach (BWV 552 of 564 en BWV 652 of 682), Laudes (deel III en IV) van Eben of de Suite van Alain en de wereldpremière van de speciaal voor het concours geschreven Tanz-paraphrase Veni Creator van Thierry Escaich. De jury wordt gevormd door Dirk Out, Ignace Michiels, Thierry Escaich en Jan Hage.

 

Juryconcerten

Naast de finale, die zaterdag om 15.00 uur begint, zijn er in de Grote Kerk te Breda nog juryconcerten door Jelena Bazova en Dirk Out op woensdag 28 oktober om 20.00 uur en door Ignace Michiels en Thierry Escaich op vrijdag 30 oktober, eveneens om 20.00 uur.

 

Meer informatie

www.orgelconcoursbreda.nl

 

Foto: de deelnemers aan de tweede ronde v.l.n.r.: Frederik Kranemann, Anna Karpenko, Laurens de Man, Adriaan Hoek, Arjan Veen en Yeonju Kim | © 2015 beeld: Marleen Hoftijzer