Finalisten Schnitger Orgelconcours bekend

Text Example

advertentieGerben Budding (NL), Ayumi Kitamura (J) en Hyewon Woo (Zuid-Korea) zijn door naar de finale van het 10e Internationale Schnitger Orgelconcours in Alkmaar. Dinsdag 24 juni speelden zij met drie andere deelnemers de halve finale op het Müller-orgel in de Kapelkerk in Alkmaar.

De kandidaten speelden een keuze uit composities van J.S. Bach: Toccata (manualiter) naar keuze uit BWV 910-916, J.S. Bach: Duett naar keuze uit: Dritter Theil der Clavierübung, J.L. Krebs: Choral naar keuze uit: Clavierübung (Erste Lieferung) en W.F. Bach: Fuga naar keuze uit Acht Fugen (manualiter) Falck 31 (Berlin 1778).

Vrijdag vindt de finale plaats in de Grote St. Laurenskerk in Alkmaar. De finalisten bespelen dan elk het Van Hagerbeer/Schnitger-orgel in een zelf samen te stellen half uur durend programma van maximaal dertig minuten met muziek van J.S. Bach. De winnaar ontvangt de Schnitger-prijs (€ 5.000), de tweede prijswinnaar ontvangt de Flentrop-prijs (€ 2.500), de derde prijswinnaar ontvangt een geldbedrag van € 1.000. Het aanwezige publiek mag stemmen voor de Publieksprijs.

De overige mededingers in de tweede ronder – Vincent Bernhardt (F), Morten Ladehoff (DK), Atilla Vadász (H) – zijn eervolle halve finalisten geworden.

De finale begint om 19.30 uur in de Grote St. Laurenskerk. De toegang bedraagt € 12 / € 10.

© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2013 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl