Finalisten Sweelinck-prijs bekend

Text Example

advertentieKirstin Gramlich, Chiel Jan van Hofwegen en Jacob Lekkerkerker zijn de drie ‘finalisten’ van de J.P. Sweelinck-Mullerprijs 2009. Dat maakte de Stichting Jan Pieterszoon Sweelinckprijs vandaag bekend.

De Sweelinckprijs werd in voorgaande jaren drie keer als oeuvreprijs toegekend (Jan Jongepier, Jan Welmers en Leo van Doeselaar). Dit jaar reikt de Stichting Jan Pieterszoon Sweelinckprijs, mede dank zij de Stichting Dr. Hendrik Muller’s Vaderlandsch Fonds, een stimuleringsprijs uit, vernoemd naar beide stichtingen: J.P. Sweelinck-Mullerprijs. De prijs is bedoeld voor een jonge organist die vernieuwende en innovatieve plannen heeft. De Stichting is daarvoor op zoek geweest naar geschikte kandidaten.

Inmiddels heeft de jury (Leo van Doeselaar, Joost Langeveld, Winnie Sorgdrager en Neil Wallace ) op basis van anonimiteit uit de ingezonden plannen een drietal kandidaten geselecteerd.

Deze kandidaten, Kirstin Gramlich, Chiel Jan van Hofwegen en Jacob Lekkerkerker, gaan op zaterdag 7 november in het Orgelpark in Amsterdam met een presentatie in woord en geluid de onderlinge strijd aan. Dan wordt bekend wie de prijs (een geldbedrag en een drietal optredens op gerenommeerde Nederlandse podia) in ontvangst mag nemen. De avond begint om 20.15 uur.

© 2009 www.orgelnieuws.nl