Friese Orgelkrant 2019 gepresenteerd in Drachten

Zaterdag 6 april werd in de Fonteinkerk in Drachten het eerste exemplaar van de Friese Orgelkrant 2019 uitgereikt. Dat gebeurde tijdens de voorjaarsexcursie van Stichting Organum Frisicum naar Rottevalle en Drachten.

Text Example

advertentieJan  Rijpstra (foto rechts), burgemeester van de gemeente Smallingerland, kreeg het eerste exemplaar van de orgelkrant uitgereikt door Keimpe van der Wal, vice-voorzitter van Organum Frisicum.

Zo’n tachtig bezoekers uit het hele land namen deel aan de voorjaarsexcursie. Theo Jellema had de leiding en bespeelde de orgels van Rottevalle en de Grote Kerk. Jochem Schuurman deed dat in de Fonteinkerk en de Doopsgezinde Kerk.

Friese Orgelkrant 2019
De 28 pagina’s tellende jaaruitgave van Organum Frisicum bevat artikelen over onder andere Friese orgelbouw, organisten en componisten. Zo worden herinneringen opgehaald aan Piet Post (1919-1979) en is een uitgebreid artikel over enkele voorbeelden van Friese huisorgelbouw in de negentiende eeuw te lezen. Het hart van de krant wordt gevormd door de uitgebreide concertagenda en informatie over de activiteiten van Organum Frisicum.

Zilveren jubileum
Bijzondere aandacht is er voor het zilveren jubileum van de stichting. Daar wordt op 28 september tijdens de najaarsexcursie uitgebreid bij stilgestaan. Dan zal ook het jubileumboek
‘Orgelbouw na 1945 in Friese kerken’ van de hand van Theo Jellema worden gepresenteerd.

De Friese Orgelkrant 2019 is gratis verkrijgbaar op diverse (concert)locaties in Friesland of tegen vergoeding van verzendkosten te bestellen via www.organumfrisicum.frl of hier te bekijken.

Bekijk in volledig scherm

 

 

© 2019 fotografie Ad Fahner