Friese Orgelkrant 2021 gepresenteerd

presentatie friese orgelkrant
Bob van der Linde, Gerwin Hoekstra en Baern Bilker bij de presentatie van de Friese Orgelkrant 2021 | © foto Ad Fahner

Op zaterdag 3 juli is in de Grote of Jacobijnerkerk te Leeuwarden de Friese Orgelkrant 2021 gepresenteerd. De twee nieuwe adviseurs van Stichting Organum Frisicum, Gerwin Hoekstra en Bob van der Linde, mochten het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Text Example

advertentieHoekstra (organist van de Jacobijnerkerk in Leeuwarden) en Van der Linde (organist van de Martinikerk in Sneek) ontvingen beiden een exemplaar uit handen van de voorzitter van Organum Frisicum, Bearn Bilker.

Orgelkrant

Moest Organum Frisicum de uitgave vorig jaar vanwege de coronacrisis voorbij laten gaan, dit jaar ligt er weer een 28 pagina’s tellende krant met interviews en artikelen over onder andere Friese orgels en orgelbouwers. Daarnaast biedt de krant een overzicht concert in de provincie en informatie over de activiteiten van de stichting. 

Schwartzburg-cd

Tijdens de bijeenkomst werd tevens een dubbel-cd van vier Friese Schwartzburg-orgels uitgereikt aan Theo Jellema. Vijf organisten, vrienden en collega’s van Jellema (Erwin Wiersinga, Leo van Doeselaar, Wolfgang Zerer, Peter van der Zwaag en Leonore Lub) hebben de cd ingespeeld. De uitgave kreeg als subtitel mee: Discus amicorum voor Theo Jellema. 

Verkrijgbaarheid

Donateurs van de Stichting Organum Frisicum krijgen krant en cd binnenkort in de bus. De Friese Orgelkrant 2021 is ook digitaal beschikbaar. Een fysiek exemplaar is te ontvangen door € 4,00 voor verzend-en administratiekosten over te maken op rekenin NL64 INGB 0002 3777 93 van Stichting Organum Frisicum, o.v.v. ‘orgelkrant’, postcode en huisnummer. Voor twee exemplaren bedragen de kosten € 4,50 en bij drie exemplaren zijn de kosten € 5,00. De cd is na 3 juli verkrijgbaar bij Stichting Organum Frisicum.

Bekijk de Friese Orgelkrant hier
Bekijk in volledig scherm