Geen finale Sweelinck-Mullerprijs 2011 UPDATE

De finale van de Sweelinck-Mullerprijs 2011 die zaterdag 3 december in het Orgelpark zou worden gehouden vindt dit jaar geen doorgang. Dit in tegenstelling tot wat abusievelijk in sommige orgelmedia staat vermeld! Twee van de drie inzendingen voor de stimulerings- en innovatieprijs bereikten de finale. Omdat het wedstrijdreglement vereist dat drie finalisten moeten meedingen is de eindronde afgeblazen.

De organisatoren vroegen Nederlandse organisten tot en met veertig jaar met een originele toekomstvisie op de orgelkunst en -cultuur in ons land om die visie, eventueel in samenwerking met anderen, op een overtuigende en uitdagende manier vorm te geven.

De Stichting Jan Pieterszoon Sweelinckprijs heeft drie inzendingen ontvangen die (anoniem) zijn beoordeeld door een jury bestaande uit Cynthia Wilson, Jan Hage, Hoite Pruiksma en Wim de Ruiter onder voorzitterschap van een lid van het bestuur van de stichting. Een inzending viel af zodat aan het criterium van het aantal deelnemers niet kon worden voldaan.

 

Zie ook

Kandidaten voor Sweelinck-Mullerprijs gezocht

 

© 2011 www.orgelnieuws.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.