Geen Nederlanders in finale OrgelimprovisatieConcours Haarlem

Twee Duitsers, een Deen en een Fransman zijn door naar de finale van het 50ste Internationaal OrgelimprovisatieConcours Haarlem. Dat werd woensdag na afloop van de tweede ronde in de Haarlemse Philharmonie bekend gemaakt. Voor de drie Nederlandse deelnemers betekent dat het einde van het concours.

Text Example

advertentie 

Afgelopen maandag en woensdag speelden de acht deelnemers de eerste en de tweede ronde. Maandag werd op het Müller-orgel van de Grote of Sint Bavokerk geïmproviseerd op een thema van Hans Haselböck, woensdag was thematisch materiaal van Roderik de Man en audio- en videokunstenaar Marcel Wierckx leidraad voor de improvisatoren.

 

Op basis van de prestaties in beide ronden selecteerde de jury woensdagavond vier deelnemers voor de finale. De Duitsers Lukas Grimm en Tibias Wittmann, Fransman David Cassan en de Deen Morten Ladehoff mogen vrijdag de slotronde spelen in de Grote of Sint Bavokerk. Het thema voor de finale is geschreven door Louis Andriessen.

 

Voor de drie Nederlandse deelnemers Jacob Lekkerkerker, Geerten Liefting en Harmen Trimp is het concours afgelopen, evenals voor Luke Mayernik uit de Verenigde Staten.

 

De finale op het Müller-orgel begint vrijdagavond om 20.15 uur. Toegang bedraagt € 17,50, inclusief een pauzedrankje.

 

www.organfestival.nl

 

© 2014 fotografie Gérard van Betlehem