Genoteerde improvisaties Sietze de Vries uitgegeven

bladmuziek sietze de vries improvisaties

Bij muziekuitgeverij Inventione zijn twee bundels verschenen met genoteerde improvisaties van Sietze de Vries.

Martien de Vos, een van de uitgevers van Inventione, heeft de improvisaties op papier gezet en voorgelegd aan De Vries. De improvisaties zijn zo getrouw mogelijk genoteerd, maar soms werden ‘ten gunste van de stemvoering’ enkele aanpassingen gedaan.

Zo kon de eerste bundel eind vorig jaar in druk verschijnen. Al snel volgde een tweede deel en daar zal het volgens de muziekuitgeverij niet bij blijven.

De improvisaties van deel I zijn vastgelegd op cd en op allepsalmen.nl. De koraalpartita over de Lofzang van Maria (deel II) verscheen nog niet zo lang geleden op de cd ‘Magnificat’. De opnamen daarvoor werden gemaakt op het orgel van de Dom te Hildesheim. De midi-voorziening in de digitale speeltafel van dit orgel was bij de notatie zeer behulpzaam.

Sietze de Vries: Improvisaties

Koraalbewerkingen voor orgel: Psalm 6, 25, 84, 86 en 100

Inventione – IN20-02, 24 p., wire-o, prijs € 14,95 | inventione.nl

Sietze de Vries: Improvisaties deel II

Lofzang van Maria, koraalpartita voor orgel

Inventione – IN20-06, 22 p. wire-o, prijs € 14,95 | inventione.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.