Gerben Mourik wint Haarlem

Gerben Mourik is winnaar van het 47ste Internationaal Orgel Improvisatieconcours Haarlem. De publieksprijs werd toegekend aan David Franke (D). De finale van het concours vond donderdagavond 17 juli plaats in de Grote of Sint-Bavokerk te Haarlem.

De overige finalsten waren Jean-Baptist Dupunt (F) en David Cowen (GB). De jury bestaande uit Bert van den Brink, Thierry Escaich, Peter Planyavsky, Jan Welmers, Ansgar Wallenhorst en voorzitter Stephen Taylor, waren unaniem in het toekennen van de eerste prijs aan Gerben Mourik. Hij gaat naar huis met een geldbedrag van € 4.500 en een ets van het Müller-orgel.

 

© 2008 foto: Han Leentvaar

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.