Gerben Mourik wint St. Albans

ST. ALBANS (GB) – De Nederlandse organist Gerben Mourik heeft vrijdag 15 juli het improvisatieconcours gewonnen van het prestigieuze International Organ Festival van St. Albans (GB).

Text Example

advertentie
Vrijdagavond maakte de jury, bestaande uit Jos van der Kooy, John Scott, Jane Watts, Ludger Lohmann en Erwan Le Prado, bekend dat zij de eerste prijs hebben toegekend aan Gerben Mourik. De medefinalisten waren Thorsten Maus (D) en Jean-Baptiste Dupont (F).

Een sonate op twee thema’s van Jos van der Kooy en een vrije improvisatie op een gregoriaans thema waren de opdrachten voor de finale, die ’s ochtends werd gehouden op het Harrison & Harrison-orgel van de kathedraal van St. Albans.

Naast een geldprijs van 4.000 pond krijgt de winnaar concerten aangeboden in de Ste. Clotilde in Parijs en de Engelse kathedralen van St. Albans, Gloucester, Salisbury en Liverpool (Metropolitan).

De eerste prijs van het interpretatieconcours ging naar de Brit Andrew Dewar. Zaterdag 16 juli vonden prijsuitreiking en finalistenconcert plaats van zowel het improvisatie- als het interpretatieconcours.

© 2005 – orgelnieuws.nl