Gerestaureerd Moreau-orgel Ezinge wordt opnieuw in gebruik genomen

moreau orgel protestantse kerk ezinge

Eerder dit jaar werd de restauratie van het J.J. Moreau-orgel in de Protestantse Kerk te Ezinge afgerond. Op vrijdag 11 september wordt het orgel officieel in gebruik genomen, daags daarna is er een open dag.

Text Example

advertentieHet instrument verkeerde de afgelopen veertig jaar in deplorabele staat. Na de restauratie door Mense Ruiter Orgelmakers onder advies van Stef Tuinstra is het weer in volle glorie te beluisteren. De orgelkas kreeg zijn oorspronkelijke imitatie-mahonie kleur weer terug. Met zijn zuidelijk klankkarakter neemt het orgel van Ezinge een bijzondere plaats in het Groninger orgellandschap in.

Op vrijdag 11 september om 16.00 uur wordt het orgel officieel in gebruik genomen. Adviseur Stef Tuinstra zal een toelichting op de restauratie geven en het orgel bespelen. Ook de vaste organisten Cor van Dijk, Albert Viersen en Rolf Wassens zullen het orgel in een aantal compacte werken laten horen. Na afloop is er een hapje en een drankje in het naast de kerk gelegen Toornhuus. Op Nationale Orgeldag, zaterdag 12 september, is er van 11.00 tot 16.00 uur een open dag waarop een ieder die dat wil het orgel kan uitproberen.

Uitgebreide informatie over de restauratie is te vinden in dit eerder verschenen artikel van Stef Tuinstra:

Moreau-orgel in de kerk van Ezinge gerestaureerd (12/03/2015)

© 2015 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl