GESIGNALEERD De Toer van een Orgelbouwer

Text Example

advertentieIn 2006 heeft Eppo Rynko Ottes (*1941) zich weer in Nederland gevestigd, na een arbeidzaam leven als orgelmaker in onder meer Denemarken, Duitsland en Spanje. Op het Iberisch schiereiland had hij laatst zijn eigen orgelmakerij. Zo’n zeventig orgels heeft hij in zijn leven gebouwd.

Terug in het Groninger land, waar zijn roots liggen, maakte Siskia Jeulink voor Stichting Beeldlijn een veertig minuten durende documentaire over Ottes. Onder meer bij hem thuis, tijdens een bustocht langs orgels in Noord-Nederland, in Duitsland en tijdens een onderhoudsbeurt aan een van ‘zijn’ orgels in Spanje komt hij aan het woord over zijn passie voor het orgel. Behalve zijn leven met het fenomeen ‘orgel’ en zijn visie op orgelbouw komt ook de ontwikkeling en twijfel in het geestelijk leven van de van huis uit gereformeerde Ottes aan bod.

Mooi gemaakte documentaire in de beste sfeer van – voor wie dat nog kent – ‘Van Gewest tot Gewest’. Misschien niet direct iets voor de die-hard orgelfanaat, maar wel voor zowel orgelleek als -liefhebber met belangstelling voor human interest. Een aardige kennismaking met een Nederlandse orgelmaker die in eigen land niet zo’n grote bekendheid genoot.

Kijkwijzer: Alle leeftijden. Mogelijk niet geschikt voor al te starre gereformeerden en orgeladviseurs.

Label: Stichting Beeldlijn

Nummer:

Speelduur: 40’

Booklet:

Prijs: € 15,00 + € 2,50 verzendkosten

Bestellen: www.stichtingbeeldlijn.nl

© 2013 www.orgelnieuws.nl