GESIGNALEERD Edward Elgar – A Land of Hope and Glory

Text Example

advertentieDe Franse organist Jean-Luc Étienne speelt op deze Hortus-cd het complete orgeloeuvre van Edward Elgar, bestaande uit de Vesper Voluntaries opus 14 en de Orgelsonate opus 28. Daarnaast klinkt een aantal orgeltranscripties.

De cd is opgenomen op een orgel dat eerder op deze website is getypeerd als een synthese tussen de Duitse en Franse romantische orgelbouw, aangevuld met een Engelse Tuba: het Stahlhuth/Jann-orgel van de Saint-Martin te Dudelange (Luxemburg).

Jean-Luc Étienne (*1963) studeerde bij onder meer Louis Thiry. Sinds 2007 is hij professor aan het conservatorium van Tours. Hij werkte mee aan enkele cd’s voor het orgelmagazine Orgues Nouvelles en aan een cd met composities van Jean-Pierre Leguay (eveneens uitgebracht op Hortus). Deze Elgar-cd is zijn eerste soloplaat.

Edward Elgar – A Land of Hope and Glory

Jean-Luc Etienne, orgue Stahlhuth/Jann de l’Église Saint-Martin, Dudelange, Luxembourg

Imperial March op. 32; Vesper Voluntaries op. 14; Sonata for organ in G major op. 28; Chanson de nuit op. 15/1; Chanson de matin Op 15/2; Nimrod from Enigma Variations op. 36; Pomp and Circumstance March no. 1 in D op. 39.

Label/nummer: HORTUS 103

Speelduur: 71’43

Boekje: 32 pagina’s (EN/FR)

Prijs: € 23,75

[button link=”http://www.orgelshop.nl/orgelnieuws” target=”_new” style=”large” title=”BESTELSERVICE”][/button]

© 2013 www.orgelnieuws.nl