GESIGNALEERD Fantasiaorgue

Text Example

advertentieIn juni 2006 werd in de kathedraal van het Franse Evreux een nieuw orgel in gebruik genomen. Het instrument is afkomstig uit de werkplaats van orgelbouwer Pascal Quoirin. Architect Bruno Decaris is verantwoordelijk voor het futuristische ontwerp.

Het Quoirin-orgel vervangt een instrument van de Nederlandse orgelmaker Pels dat oorspronkelijk werd gebouwd voor de St.-Hippolytuskerk te Delft. Dit Pels-orgel vond in Noord-Spanje hernieuwd emplooi.

Het orgel in Evreux is primair bedoeld voor 20e-eeuwse en hedendaagse muziek. Jean-Pierre Lecaudey, zelf titularis van een ander Quoirin-orgel (in Saint-Rémy-de-Provence), presenteert het hier met muziek uit de Franse school van het begin van de 20e eeuw. Het booklet vermeldt dat het programma identiek is aan dat van een concert dat Lecaudey in oktober 2012 in Evreux gaf.

 

Fantasiaorgue – un concert à la cathèdrale

Jean-Pierre Lecaudey à l’orgue Pascal Quoirin de la cathédrale d’Évreux

Prélude et Fugue en si majeur (Dupré); Etoile du Soir, op. 54/3 (Vierne); Impromptu, op. 54/2 (Vierne); Clair de Lune, op. 53/5 (Vierne); Première Fantaisie, JA 72 (Alain); Deuxième Fantaisie, JA 117 (Alain); Litanies, JA 119 (Alain); Prélude (Duruflé); Fugue sur le nom d’A.L.A.I.N. (Duruflé); l’Ascension (Messiaen).

 

Label/nummer: Ligia LIDI0109250

Speelduur: 75’20

Booklet: 15 p. (FR)

Prijs: € 22,75

 

Zie ook

http://orgues.evreux.free.fr/index.htm

 

[button link=”http://www.orgelshop.nl/orgelnieuws” target=”_new” style=”large” title=”BESTELSERVICE”][/button]

© 2013 www.orgelnieuws.nl