GESIGNALEERD Gerben Mourik – Psalmen

Text Example

advertentieGerben Mourik kondigde onlangs in het Reformatorisch Dagblad aan dat hij stopt met het improviseren op cd. Zodoende markeert deze cd vanuit Geldermalsen samen met een nog te verschijnen improvisatie-cd vanuit Katwijk een – voorlopig dan wel definitief – eindpunt.

De Geneefse psalmen vormen voor Mourik van kinds af een belangrijke inspiratiebron. Hij maakte er als jong ventje kennis mee tijdens de erediensten in de Gereformeerde Gemeente van Hendrik-Ido-Ambacht. Met deze cd, gemaakt in een kerk van het kerkgenootschap waar zijn ‘roots’ liggen, wil hij zijn herinneringen aan die tijd een beetje teruggeven.

Op de cd komen diverse stijlen voorbij: renaissance (Psalm 9), barok (Psalm 98), laat-romantiek (Psalm 40) en impressionisme (Psalm 123), om enkele voorbeelden te noemen. De verscheidenheid aan toegepaste stijlen is gedacht vanuit de plooibaarheid van het drieklaviers Boogaard-orgel (2004), zo schrijft Mourik in het cd-boekje. Elke improvisatie is opgedragen aan een persoon die Mourik de afgelopen jaren bijzonder heeft geïnspireerd.

Gerben Mourik improviseert – Boogaard-orgel Bethelkerk Geldermalsen

Drie variaties Psalm 9; Ouverture Psalm 47; Praeludium, aria en fuga Psalm 98; Trio Psalm 65; Passacaglia en adagio Psalm 40; Intermezzo Psalm 134; Toccata Psalm 107; Méditation Psalm 123; Scherzetto Psalm117; Introduction et Danse Symphonique Psalm 150.

Label: Tuliprecords.nl

Nummer: TURE201309

Speelduur: 65’17

Boekje: 8 pagina’s (NL)

Prijs: € 18,50

[button link=”http://www.orgelshop.nl/orgelnieuws” target=”_new” style=”large” title=”BESTELSERVICE”][/button]

© 2013 www.orgelnieuws.nl