GESIGNALEERD Great European Organs No. 85

Great European Organs 85

Dat ‘great’ niet altijd groot hoeft te zijn bewijst het Lewis-orgel op deze cd in de Priory-reeks Great European Organs. In de kerk van Cullercoats, een dorp aan de Noordzeekust bij Newcastle, staat een tweeklaviers, 26 stemmen tellend orgel van T.C. Lewis uit 1885.

Bijna weggestopt, achter een fantasieloze pijpenschutting in het transept van de kerk, zou je het orgel geen penny geven. Desondanks weet het zijn fraaie, uitgebalanceerde stem in de ruimte goed te verheffen. Daniel Cook, organist en Master of the Choristers van St. David’s Cathedral in Wales, laat het orgel in als zijn facetten horen in een programma met voornamelijk onbekende muziek van Britse bodem.

Text Example

advertentie 


Great European Organs No. 85

Daniel Cook plays the T.C. Lewis Organ of St. George’s Church, Cullercoats

Fantasia in D minor (Gray); Romance in B flat (McKie); Sonata in D minor (Lloyd); Andante Pathetique (Stainer); Postlude for a Festival (Phillips); Soliloquy (Rowley); Introduction and Fughetta (Alcock); Second Benedictus (Rowley); Melody in G minor (Bowen); Introduction and Fugue (Milner); Prelude on a theme of Palestrina (Milner); Toccata (Milner).

 

Label: Priory Records
Nummer: PRCD 1083
Speelduur: 78’11
Booklet: 12 pagina’s (EN)
Prijs: € 18,50