GESIGNALEERD Harm Hoeve – Domkerk Utrecht

cd harm hoeve domkerk utrecht

Een live-opname van een concert door Harm Hoeve op het Bätz-orgel in de Domkerk te Utrecht verscheen onlangs op cd.

Op Tweede Paasdag 2018 begeleidde organist Harm Hoeve een palmzangmiddag in de Utrechtse Domkerk. Het was de eerste gelegenheid waarbij hij de kans kreeg het Domorgel te bespelen. ’s Avonds gaf de Rouveense organist nog een soloconcert op het Bätz-orgel.

Van de zangmiddag werd een opname uitgebracht bij Excellent Recording. Ook tijdens het orgelconcert bleven de microfoons openstaan. Die opnamen bleken cd-waardig.

Hoeve speelt een typisch ‘paasconcertprogramma’ met bewerkingen van diverse liederen uit de paascyclus. Het is omlijst met toegankelijk repertoire wat de psalmzangers van die middag ongetwijfeld zal hebben behaagd.

 


Harm Hoeve – Domkerk Utrecht

Marche Triomphale (Lemmens); Fantasie ‘Ja, de Heer is opgestaan!’ (Asma); Allegro uit Concerto VI (Händel); Preludium in G, BWV 568 (Bach); Arioso, BWV 156 (Bach); Variaties over ‘Almachtige, verheven Heer’ (Cantico de le creature) (Bédard); March upon Handel’s ‘Lift up your heads’ (Guilmant); Cantilena (Rheinberger); Toccata (Gigout); Liedbewerking ‘Als ik het wond’re kruis aanschouw’ (Hoeve); Fantasie ‘Christus, onze Heer, verrees’ (Hoeve)

Excellent Recording – ER134218, TT 61’, booklet 8 p. (NE), prijs € 15,95 | bestelmuziek.nu

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.