GESIGNALEERD Harm Hoeve – Domkerk Utrecht

cd harm hoeve domkerk utrecht

Een live-opname van een concert door Harm Hoeve op het Bätz-orgel in de Domkerk te Utrecht verscheen onlangs op cd.

Text Example

advertentieOp Tweede Paasdag 2018 begeleidde organist Harm Hoeve een palmzangmiddag in de Utrechtse Domkerk. Het was de eerste gelegenheid waarbij hij de kans kreeg het Domorgel te bespelen. ’s Avonds gaf de Rouveense organist nog een soloconcert op het Bätz-orgel.

Van de zangmiddag werd een opname uitgebracht bij Excellent Recording. Ook tijdens het orgelconcert bleven de microfoons openstaan. Die opnamen bleken cd-waardig.

Hoeve speelt een typisch ‘paasconcertprogramma’ met bewerkingen van diverse liederen uit de paascyclus. Het is omlijst met toegankelijk repertoire wat de psalmzangers van die middag ongetwijfeld zal hebben behaagd.

 


Harm Hoeve – Domkerk Utrecht

Marche Triomphale (Lemmens); Fantasie ‘Ja, de Heer is opgestaan!’ (Asma); Allegro uit Concerto VI (Händel); Preludium in G, BWV 568 (Bach); Arioso, BWV 156 (Bach); Variaties over ‘Almachtige, verheven Heer’ (Cantico de le creature) (Bédard); March upon Handel’s ‘Lift up your heads’ (Guilmant); Cantilena (Rheinberger); Toccata (Gigout); Liedbewerking ‘Als ik het wond’re kruis aanschouw’ (Hoeve); Fantasie ‘Christus, onze Heer, verrees’ (Hoeve)

Excellent Recording – ER134218, TT 61’, booklet 8 p. (NE), prijs € 15,95 | bestelmuziek.nu