Joop Schouten – Werken voor orgel

joop schouten werken voor orgel
Joop Schouten: Werken voor orgel

Joop Schouten (1907-1983) genoot grote bekendheid als organist van het drieklaviers Pels-orgel in de voormalige St. Hippolytuskerk in Delft, waar hij ook vele recitals organiseerde. Daarnaast had hij een grote lespraktijk waarvoor hij een aantal composities schreef.

Text Example

advertentie 

Vorige maand kwam een cd uit waarop zijn oud-leerlingen Frits Haaze, Aart de Kort, Jos Laus en de Haagse organist Wim Hazeu een selectie van Schoutens werk spelen. De opnames werden gemaakt op het voormalige huisorgel van Joop Schouten dat nu staat opgesteld als koororgel in de St. Agneskerk en het orgel van de St. Jacobuskerk, beide in Den Haag.

 

Passend bij de educatieve en liturgische bruikbaarheid van de muziek is het idioom van Schoutens muziek traditioneel, zeker in vergelijking met zijn tijdgenoten Monnikendam, De Klerk en Strategier. Hier en daar klinkt de invloed van zijn een van zijn muzikale voorbeelden, César Franck, door.

 

Joop Schouten – werken voor orgel

Frits Haaze, Wim Hazeu, Aart de Kort, Jos Laus

 

Schouten: Coraal; La Folia; Elegie; Rondo; Sonatine: Allegro moderato, Andante, Alla polacca; Improvisatie over de naam Schouten (De Kort); Impressies; Funeraille; Zes Speelstukken: Intrada, Cantabile, Vox caelestis, Perpetuum Mobile, Cantilene, Te Deum; Passacaglia.

 

Label: Stichting Het Joop Schoutenhuis
Nummer: –
Speelduur:
Booklet: 16 pagina’s (NE)
Prijs: € 12,50 inclusief verpakkings- en verzendkosten
Bestellen: bij de penningmeester van Stichting Het Joop Schoutenhuis, Piet Balyon: pietbalyon@kpnmail.nl

 

Meer informatie:

www.joopschoutenhuis.nl

 

Zie ook

Ingebruikname Joop Schouten-orgel
Orgel St. Jacobus Parkstraat Den Haag gerestaureerd