GESIGNALEERD Jos Moeke – Improvisaties en liedbewerkingen

De Veluwse organist Jos Moeke nam vorig jaar een cd op met improvisaties en liedbewerkingen.

Na eerdere opnamen in de Joriskerk in Amersfoort, de ‘Lutherse’ in Den Haag en de Stephanuskerk te Hasselt mocht de Martinikerk in Bolsward natuurlijk niet ontbreken.

Op het Hinsz-orgel speelt hij overwegend improvisaties en bewerkingen van eigen hand. Zijn stijl is het beste in te schatten aan de hand van zijn componistenkeuze voor de overige bewerkingen van bekende liederen: Asma, Mulder en Moekes leermeester Herman van Vliet.

Jos Moeke – Improvisaties en liedbewerkingen

Moeke: Blijf bij mij Heer; Psalm 107, Psalm 108, Psalm 130, Prijs mij ziel de Hemelkoning; Stilte over alle landen; Psalm 89; Wat de toekomst brengen moge (Hommage aan Herman van Vliet); Mulder: Wanneer de schemer valt; Grote God wij loven U; Asma: U zij de glorie; Van Vliet: Eén Naam is onze hope

Jos Moeke, Hinsz-orgel, Martinikerk, Bolsward

Excellent Recordings – ER 142320; TT 50’28, opname 2019, prijs € 15,00 | josmoeke.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.