GESIGNALEERD Luuk Schuurman – Hinsz-orgel Bovenkerk Kampen

Het zal je gebeuren. Je mag als 16-jarige scholier na afloop van een concert in de Bovenkerk in Kampen nog even op het orgel spelen. Een cd-producent hoort je spelen en vraagt je: ‘Zou het niet leuk zijn om een cd te maken …?’

Text Example

advertentieHet overkwam Luuk Schuurman. De cd-producent in casu was Jan Quintus Zwart van het label JQZ. En zo geschiedde.

Luuk Schuurman (1 mei 2003) kreeg zijn eerste orgellessen in 2014 van Evan Bogerd in Hasselt. Drie jaar later werd hij organist in Hervormd Rouveen. Nu is hij organist in De Krim en de Ichthuskerk te Hasselt. In 2018 won het het orgelconcours van het Centrum voor Kunst en Educatie Quintus te Kampen.

Het stuk waarmee hij het concours in de Bovenkerk won, Regers Introduction und Passacaglia, ontbreekt dan ook niet op deze cd. De rest van het programma bestaat uit werken die een speciale plaats bij de jonge organist innemen. Het zijn werken die in een programma van de illustere Bovenkerk-organist Willem Hendrik Zwart niet zouden misstaan.

Luuk Schuurman – Bovenkerk Kampen

Eilander: Inleiding, koraalomspeling, toccata en koraal over psalm 138; Bach: Herr Gott, nun schleuß den Himmel auf BWV 617; Pachelbel: Ciacona in f; Reger: Introduction und Passacaglia d-moll;  Young: Cathedral Suite; Händel: I know that my Redeemer liveth. Aria uit The Messiah HWV 56; Becker: Toccata uit First Sonata in g Opus 40; Brahms: Choralvorspiel ‘Herzlich tut mich verlangen’ Opus 122 nr. 10; W.H. Zwart: Koraalfinale over Psalm 111 vers 1 ‘Looft hallelujah, looft den Heer!’

Luuk Schuurman, Hinsz-orgel, Bovenkerk, Kampen

JQZ Muziekproducties – JQZ 98065, opname 05/2019, prijs € 14,90