GESIGNALEERD Minne Veldman: Koraalbewerkingen 9 & 10

Text Example

advertentieMinne Veldman

Koraalbewerkingen – 9

Fantasie-Toccata Psalm 75 vers 1, Orgelkoraal Psalm 26 vers 2, Liedbewerking ‘Heer, ik kom tot U’

Minne Veldman

Koraalbewerkingen – 10

Orgelkoraal ‘Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen’, Fantasie ‘Daar is uit ‘s werelds duist’re wolken’, Aria en Koraal ‘Ik kniel aan Uwe kribbe neer’, Liedbewerking ‘Komt allen tezamen’

Uitgever: MV Muziekprodukties Urk

Nummers: MVBK 10202 (deel 9) en MVBK 10212 (deel 10)

Pagina’s: 17 (deel 9) en 23 (deel 10)

Prijs: € 12,95 per deel

Eind vorig jaar verschenen twee nieuwe bundels koraalbewerkingen van de hand van Minne Veldman, organist van de Rehobothkerk te Urk en dirigent van diverse koren. In deel negen worden twee psalmen en een lied bewerkt. Het Orgelkoraal over Psalm 26 verscheen (zonder koraalzetting) in het eerste nummer van 2011 van De Orgelvriend.

Deel 10 bestaat geheel uit muziek voor Advent en Kerst. Van sommige composities was de inkt nog spreekwoordelijk nat. Gecomponeerd op 10 december lag de verzorgde, gedrukte versie pakweg een week daarna op de redactieburelen van deze site!

Muziek in een toegankelijke stijl die soms aan Jan Zwart of Feike Asma doet denken. Soms is gekozen voor een eenvoudig speelbare bewerkingen, soms voor de wat virtuoser gedachte en graag toegepaste stijlvorm van de (Fantasie-)Toccata. Een aantal van de bewerkingen nam Veldman al eens voor cd op.Klik hier om een of beide cd’s te bestellen (nieuw venster)

© 2010 www.orgelnieuws.nl