GESIGNALEERD Orgel. Jamie de Goei

Text Example

advertentie 

Een jaar zijn aantreden als cantor-organist van de Grote Kerk in Den Bosch verscheen onlangs zijn eerste cd op het Bossche Bätz-orgel uit 1831. ‘Orgel.’ is de titel van de cd. Orgelpunt. ‘Een orgelpunt waarop je van alles aan mooie muziek kunt zetten. Of nog anders: op een orgel kun je werkelijk van alles spelen. Het instrument kan het hebben.’, zo schrijft De Goei in zijn voorwoord.

En zo staat daar een tracklist die zich laat lezen als een orgelconcertprogramma met muziek van Bach, via onder anderen Mozart, Mendelssohn, Franck en Duruflé naar Stanford. De Goei gaat daarbij ‘gebaande en ongebaande paden’. Zo kan het dan ook dat Anitras Dans uit de Peer Gynt Suite in en bewerking van Edwin H. Lemare opduikt tussen Duruflé’s Soissons-fuga Op. 12 en een Postlude van Stanford.

In het booklet staan de gebruikte registraties vermeld. Dat levert interessante vondsten op, zoals in de Prélude van Franck waar de karakteristieken van een Franse Hautbois uitstekend wordt benaderd door een combinatie van de Viola di Gamba 8’ en de Roerfluit 8’ van het Bovenwerk.

De cd is uitsluitend verkrijgbaar via Jamie de Goei en de Protestantse Gemeente ’s-Hertogenbosch. De prijs is zeer schappelijk te noemen.

 


Orgel. Jamie de Goei

Bätz-orgel Grote Kerk ’s-Hertogenbosch

Toccata in G-Dur BWV 916, Schmücke dich, o liebe Seele BWV 654, Aria Variata alla maniera Italiana BWV 989 (Bach), Andante für eine Walze in eine kleine Orgel KV 616 (Mozart), Allego, Choral und Fuge (Mendelssohn-Bartholdy), Prélude, Fugue et Variation Op. 18 (Franck), Lied (uit 24 Pièces en style libre Op. 31) (Vierne), Fugue sur le thème des Heures de la Cathédrale de Soissons Op. 12 (Duruflé), Anitras dans (uit: Peer Gynt) (Grieg, arr. Lemare), Postlude in d Op. 105 (Stanford)

Label: VDGRAM-RECORDS
Nummer: VDG20130510
Speelduur: 73’10
Booklet: 12 pagina’s (NE)
Prijs: € 10,00
Bestellen: via www.jdegoei.nl of www.pgdenbosch.nl

 

 

© 2013 www.orgelnieuws.nl