GESIGNALEERD Roast Beef & Bordeaux

Text Example

advertentie 

Roast beef, de kwintessens van Engelse cuisine, en een fraaie rode bordeaux vormen een prima wijn-spijscombinatie. Dat beeld moeten William Saunders en Peter Crompton ook voor ogen hebben gehad toen ze het programma van deze cd samenstelden.

De kapel van The Royal Hospital School in Holbrook bij Ipswich in Oost-Engeland herbergt een onaangetast orgel (64/IVP) van Hill, Norman & Beard uit de jaren 30. Als het instrument zich qua klank (met zijn ronkende 32 voet en vette Tuba) laat vergelijken met dat stevige stuk rundvlees, dan is de bijzonder genereuze akoestiek van de kapel de jus over het gerecht. Hoewel het orgel ook zo fluweelzacht en verfijnd kan zijn als een Saint Emilion.

 

Twee tradities ontmoeten elkaar op deze cd. Saunders, die het verfijndere Engelse repertoire voor zijn rekening neemt, lijkt hier eerder te typeren als de sommelier, terwijl Crompton in het steviger Franse repertoire meer de rol van kok op zich neemt.

 

Roast Beef & Bordeaux

English and French organ music.

William Saunders and Peter Crompton

The Grand Organ of The Royal Hospital School, Holbrook

 

Rustic Cavalry March (Whitlock); Prelude on East Acklam (Jackson); Invocations (Mathias); Five Short Pieces (Whitlock); Carillon-Sortie (Mulet); Berceuse (Vierne); Variations de Concert (Bonnet); Elfes (Bonnet); Petit Prélude (Jongen); Toccata (Lanquetuit).

 

Label: Regent Records

Nummer: REGCD408

Speelduur: 67’39

Booklet: 12 pagina’s (EN)

Prijs: € 17,50

 

[button link=”http://www.orgelshop.nl/orgelnieuws” target=”_new” style=”large” title=”BESTELSERVICE”][/button]

 

 

© 2013 www.orgelnieuws.nl