GESIGNALEERD Rolande Falcinelli – Improvisations

Text Example

advertentieSinds het overlijden van Rolande Falcinelli in 2006 maken enkele labels zich sterk voor de muzikale nalatenschap van deze zeer complete musicienne. Een van die labels is het Franse Hortus, dat inmiddels cd’s met Falcinelli als interpreet (Hortus 038, zie de link onderaan voor een recensie) en als componist (Hortus 059) uitbracht.

Aan die collectie werd onlangs een cd toegevoegd met improvisaties, opgenomen tijdens concerten in de periode 1979-1986. Vier van de zes improvisaties zijn opgenomen in de kathedraal van Belley, waar Falcinelli jarenlang in de zomer lessen en concerten gaf. De andere twee improvisaties komen uit Parijs (Saint-Etienne-du-Mont) en Versailles (Cathédrale Saint-Louis).

In het cd-boekje is een essay opgenomen van Rolandes dochter, musicologe Sylviane Falcinelli, die onder andere haar moeder karakteriseert als improvisator en die tevens de improvisaties op de cd kort beschrijft.

Beschrijvingen en foto’s van de bespeelde orgels ontbreken, maar die zijn gelukkig op internet te vinden, bijvoorbeeld hier, hier en hier.

Rolande Falcinelli – Improvisations

Sur les noms de Franz Liszt et de Marcel Dupré (Belley); Sur un thème d’Eliane Lejeune-Bonnier (Belley); Sur un thème de Claude-R. Roland, et sur B-A-C-H (Belley); Sur un hymne à Saint-Anthelme (Belley); Sur deux thèmes de Jean-Jacques Werner (Versailles); Sur un thème de Maurice Duruflé (Paris).

Label/nummer: Editions Hortus 079

Speelduur: 73’38”

Boekje: 24 pagina’s (FR/EN)

Prijs: € 23,75

Zie ook

In Memoriam Rolande Falcinelli

Twee portretten van een ‘Grande Dame’ (recensie)

© 2011 www.orgelnieuws.nl