Geslaagde derde editie Jeugd Orgelconcours Assen

Tien enthousiaste deelnemers deden zaterdag 30 maart mee aan de derde editie van het Jeugd Orgelconcours in De Bron in Assen. Ze speelden in twee leeftijdscategorieën en werden beoordeeld door Euwe en Sybolt de Jong. Juryvoorzitter Euwe de Jong prees het niveau en de muzikaliteit van de deelnemers.

Text Example

advertentieDe eerste prijs in de leeftijdscategorie 13-18 jaar ging naar Albert Driesen, leerling van Evan Bogerd, hij speelde Praeludium in fis van Buxtehude. De tweede prijs ging naar Anna den Reijer, leerling van Wietse Meinardi. Zij speelde Präludium en Fuga in a van Bach en Swing in? swing out? But swing van Matthias Nagel. Ook de andere deelnemers in deze categorie vielen op door hun muzikaliteit en hun hoge niveau.

In de jongere categorie (8-12 jaar) won Borna Leon Simic (12 jaar), die slechts een jaar les heeft en al het Präludium en Fuga in c klein van Bach uit het Wohltemperierte Klavier I speelde, uit het hoofd nog wel, een grote prestatie. Hij is leerling van Gé en Herlof Corporaal. De tweede prijs in deze categorie ging naar Joris Groenwold, piano-leerling van Margot Rijnbeek.

De publieksprijzen gingen naar Anna den Reijer, Andries Bogerd en Borna Leon Simic. Iedere deelnemer kreeg een juryrapport en opbouwend mondeling commentaar.

Euwe en Sybolt de Jong speelden een muzikaal intermezzo op twee kofferharmoniums in de vorm van een componistenquiz: variaties op een Gronings lied in de stijl van verschillende componisten. Smaakvol gedaan. Al met al een zeer geslaagde dag, mede door de grote opkomst.

De organisatie was in handen van de Orgelkring Assen. Die heeft het concours laagdrempelig gehouden met als doel zoveel mogelijk jonge toetsenisten kennis te laten maken met het orgel.

© 2019 beeld Orgelkring Assen