Gevraagd: organist (m/v)

Text Example

advertentie 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als er niets gebeurt, zullen ook kerkelijke gemeenten in reformatorische kring binnen afzienbare tijd te maken krijgen met een tekort aan organisten, zo bleek uit onderzoek van het Reformatorisch Dagblad.


Een signaal dat kerkenraden en organisten aan het denken moet zetten. Maar vooral moeten jongeren (weer) ontdekken dat orgelspelen leuk is en dat begeleiden van de samenzang tijdens de eredienst mooi dienstwerk is.

Met het oog op jongeren, kerkenraden, organisten en andere belangstellenden organiseert de Erdee Media Groep (EMG) op zaterdag 26 april 2008 in de Grote of St.-Maartenskerk te Zaltbommel een muzikaal symposium waar het kerkelijk orgelspel centraal staat. Het thema van dit symposium is: ”Gevraagd: organist (m/v)”.

 

Tijdens het symposium laten drie professionele musici van zich horen in woord en spel. Tevens laten ze zien hoe ze samenzangbegeleiding in de praktijk vormgeven. Ook drie van hun leerlingen krijgen de kans het psalmgezang te begeleiden.

 

Het tweede deel van de middag staat in het teken van de bezinning op de problematiek. Onder leiding van RD-journalist Evert van Dijkhuizen discussiëren de drie organisten, een predikant en een kerkenraadslid over de positie en de toekomst van de kerkorganist.

 

Medewerking wordt verleend door

• de heer Peter Eilander, organist hervormde Eben-Haëzerkerk Apeldoorn

• de heer Chiel Jan van Hofwegen, organist gereformeerde gemeente Alblasserdam

• de heer Jaap Zwart, organist Grote Kerk Harderwijk

• ds. A. A. Egas, christelijk gereformeerd predikant Middelharnis

• de heer D. van Luttikhuizen, ouderling gereformeerde gemeente Dordrecht

 

De aanvangstijd van dit symposium is 13.00 uur; het eindigt om 16.30 uur.

 

Aanmelding

Geïnteresseerden kunnen zich vooraf gratis aanmelden voor het symposium via www.erdeecard.nl of telefonisch: 055-5390498.

 

[ingezonden mededeling]

 

© 2008 www.orgelnieuws.nl

© 2008 fotografie Wim van der Ros