Gouden draaginsigne voor Gerrit ‘t Hart

Text Example

advertentieOrganist Gerrit ’t Hart uit Ermelo heeft afgelopen zaterdag 14 mei het draaginsigne in goud van de Protestantse Kerk in Nederland gekregen. Dat gebeurde in de Grote kerk van Harderwijk na afloop van het concert dat ’t Hart gaf ter gelegenheid van zijn veertigjarig organistenjubileum.

’t Hart begon zijn organistenloopbaan in 1971 in de Christelijke Gereformeerde Ichtuskerk in zijn geboorteplaats Amersfoort. In 1977 stapte hij over naar de Bergkerk in Amersfoort, waar hij twintig jaar werkzaam was. Verder was hij cantor-organist van de Westerkerk in Ermelo. In dezelfde plaats is hij sinds 2003 organist van de Oude Kerk en daarnaast cantor-organist van de Nieuwe Kerk in Harderwijk.

Tijdens het concert speelde de jubilaris werken van Bach en van zichzelf. Het Kleinkoor Ermelo zong onder zijn leiding een motet van zijn hand. Ook voerde het koor de cantate ‘Schalt het uit voor de Ene’ op tekst van Psalm 100 (Naardense Bijbel) uit, die ’t Hart speciaal voor zijn jubileum heeft geschreven.

Aan de uitvoering van de cantate werkten zijn kinderen Jan Pieter (cello), Rineke (mezzosopraan) en Sebastiaan (orgel) mee. Schoondochter Hanna Rijken speelde op traverso variaties over Psalm 100.

Foto: Jan ter Steeg, voorzitter van de kerkrentmeesters van de Nieuwe Kerk te Harderwijk overhandigt Gerrit ’t Hart het draaginsigne.

© 2011 www.orgelnieuws.nl