Govert van Wijn Orgelconcours 2006

Text Example

advertentie 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 17 juni vindt in de Groote Kerk van Maassluis voor de veertiende keer het Govert van Wijn Orgelconcours plaats. Dit concours staat open voor jonge organisten, conservatoriumstudenten en amateurorganisten, die geboren zijn na 30 juni 1976.

Deelnemers moeten een vrij werk en een verplicht werk spelen. Er kan een keuze worden gemaakt uit de volgende verplichte werken: ‘Ich ruf zu Dir’ (BuxWV196) van Dietrich Buxtehude en no. 1. Praeludium en no. 3 Canzonetta uit 12 Charakterstücke (opus 156) van Joseph Rheinberger. Om het voor de jury mogelijk te maken verschillende stijlperioden te kunnen beoordelen moet bij de keuze voor Buxtehude een vrij werk worden gekozen ná 1800 en bij de keuze voor Rheinberger een vrij werk vóór 1800. De totale speelduur is maximaal vijftien minuten. Theo Jellema (voorzitter), Jaap Zwart en Petra Veenswijk zitten in de jury.

Belangstellenden kunnen zich tot 1 april aanmelden. Een deelnameformulier en verdere informatie zijn te vinden op de website van het Govert van Wijn Orgelconcours.

 

Govert van Wijn Orgelconcours

 

© 2006 orgelnieuws.nl