Govert van Wijn Orgelconcours Maassluis viert 25e editie

garrels-orgel grote kerk maassluis

Op zaterdag 1 juli 2017 wordt voor 25e keer het Govert van Wijn Orgelconcours voor jonge organisten gehouden op het Garrels-orgel in de Groote Kerk te Maassluis. Speciaal voor de jubileumeditie schreef Kees van Eersel twee composities; ook is er dit keer prijzengeld. 

Text Example

advertentieHet concours wordt sinds 1993  gehouden en draagt de naam van de vermogende Maassluizer die het orgel van Rudolf Garrels in 1732 aan de kerk schonk. Het concours staat open voor organisten in de leeftijd tot 30 jaar, zowel amateurs als conservatoriumstudenten.

Werken
De deelnemers spelen een verplicht werk, naar keuze is dat een compositie van voor 1800 of een werk uit de periode na 1800. Daarnaast moeten de deelnemers een vrij werk spelen uit een andere stijlperiode dan het verplichte werk van hun keuze. De speelduur bedraagt maximaal vijftien minuten per deelnemer.

Jubileumeditie
De organisatie van het concours heeft Kees van Eersel gevraagd om speciaal voor deze jubileumeditie de twee verplichte composities te schrijven. De deelnemers hebben de keuze uit een Trio in c kleine terts, geschreven in barokstijl, en een laat-romantisch Intermezzo.  Ook anders dan vorige jaren is dat de drie winnaars geen Laureatenconcert in het verschiet hebben, maar prijzengeld krijgen toegekend. Er is 500, 300 en 200 euro beschikbaar voor de respectieve eerste, tweede en derde prijswinnaars.

Jury
De maximaal vijftien deelnemers zullen worden beoordeeld door een jury die bestaat uit voorzitter Bas de Vroome en twee winnaars van het Govert van Wijn Orgelconcours, Rien Donkersloot (2002) en Susanna Veerman (2004 en 2005).

Inschrijven
Inschrijven voor het concours kan tot 1 mei 2017. Deelname kost € 30,00. Aanmeldingsformulier en meer informatie is te verkrijgen via www.orgelconcoursmaassluis.nl

 

© 2016 beeld: Gérard van Betlehem