Great European Organs No. 79 [GESIGNALEERD]

Text Example

advertentieArnau Reynés I Florit plays the Grenzing Organ of the Basilica de Sant Francesc, Palma de Mallorca.

Toccata de mà esquerra (Cabanilles); Entrada Pontifical (Tortell); Praeludium G dur, BWV 568 (Bach); ‘Vou-veri-vou’ (Noguera/Ballesta); Partita and Fugue ‘Girau a mí vostra mirada (Martorell); Gaita pastoral (Mallorcan anon.); Offertorio de Santa Clotilde (Thomàs); Andantino (Franck); Diferencias sobre la gayta (Spanish anon.); Fantasia on Introit ‘Benedicta sit Sancta Trinitas’ (Matheu); Batalla (Matheu); Variacions damunt temes de Lluc (Palou); March upon Handel’s ‘Lift up your heads’ (Guilmant).

Label: Priory Records

Nummer: PRCD 1013

Speelduur: 78’35”

Boekje: 12 pagina’s (EN)

Prijs: € 18,50

Alweer de derde cd van Priory waarop aandacht wordt besteed aan het orgelbezit op het eiland Palma de Mallorca. Ditmaal bespeelt titularis Arnau Reynés I Florit zijn orgel in de Basilica de Sant Francesc. Het instrument werd in 2008 gebouwd door de firma Grenzing, die daarbij gebruikmaakte van ouder pijpwerk van Bosch uit de 18e eeuw.

Reynés speelt op de cd voornamelijk muziek van componisten die op de een of andere manier verbonden zijn met het eiland. De werken van Bach en Guilmant moeten het veelzijdige karakter van het orgel benadrukken, aldus de toelichting in het boekje, dat verder nog wat foto’s en beschrijvingen van het orgel en de organist bevat.

[button link=”http://www.orgelshop.nl/orgelnieuws” target=”_new” style=”large” title=”BESTELSERVICE”][/button]

© 2009 www.orgelnieuws.nl