Great European Organs No. 97 – Southwell Minster

Great European Organs No 97 Southwell Minster

Nog drie delen te gaan, en dan staat de teller van de Priory-serie Great European Organs op 100. Onlangs verscheen deel 97 vanuit Southwell Minster.

Text Example

advertentie 

Het vierklaviers orgel van Southwell Minster werd in de jaren 1995/1996 gebouwd door de Worcester firma Nicholson. Delen van het pijpwerk zijn afkomstig uit een ander Nicholson-orgel, namelijk dat van de inmiddels gesloten St. Peter’s Church in Malvern Wells. De kas werd in 1933 voor het toenmalige orgel van Southwell ontworpen door architect William Douglas Caröe.

 

Simon Hogan, Assistan Director of Music in Southwell Minster, presenteert het orgel met een volledig 20/21e-eeuws Engels programma, waarbij met name het stuk van de jonge componist Robert Busiakiewicz in het oog springt. Het werk is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van zeiler en zakenman Donald Crowhurst, die – zo wordt aangenomen – zelfmoord pleegde tijdens de roemruchte Sunday Times Golden Globe Race van 1968-1969.

 

Van alle componisten en gespeelde werken is in het booklet een adequate beschrijving opgenomen.

 

Great European Organs No. 97

Simon Hogan plays the organ of Southwell Minster

 

Prelude & Chaconne (Philip Marshall); Lament (George T. Francis); Four Ikons of the Archangels (Neil Cox); Three Pieces for Organ (Eric Thiman); Epitaph: After Donald Crowhurst (Robert Busiakiewicz); Introduction & Allegro (Arthur Wills).

 

Label: Priory Records
Nummer: PRCD 1147
Speelduur: 77’17
Prijs: £11.99 (ca. € 16)

 

Bestellen: www.prioryrecords.co.uk