‘Groninger kerken’ zet orgels in het zonnetje

Text Example

advertentieDe Stichting Oude Groninger Kerken start met een promotiecampagne voor de bijzondere orgels in Groningen. De afgelopen jaren heeft zij veel geld gestoken in de restauratie van haar orgelbezit. Nu is het tijd om extra aandacht op dit wereldberoemde erfgoed te vestigen. Op 1 april treedt een nieuwe medewerker in dienst die zich met dit onderwerp bezig zal gaan houden. Daarnaast start de stichting op 11 mei met een nieuwe reeks boekjes over orgels in Groningen.

Het eerste boekje gaat over de geschiedenis en restauratie van het orgel in Usquert. Dit orgel wordt op 11 mei officieel in gebruik wordt genomen. Kort hierna verschijnt er een orgelgids voor liefhebbers van orgelmuziek. In dit boekje wordt aangegeven welke orgels van de Stichting Oude Groninger Kerken door amateurs bespeeld kunnen worden. In het gidsje is een lijst opgenomen van de vrijwilligers die het orgel beheren. De orgelliefhebbers kunnen zo een afspraak maken om een uurtje op en orgel te spelen. Het jaar 2007 wordt afgesloten met een boekje over het orgel van Vierhuizen. Dat boekje wordt gepresenteerd bij de officiële ingebruikname van de gerestaureerde kerk op 21 december.

Met deze nieuwe aanstelling en de serie boeken wil de Stichting Oude Groninger Kerken de prachtige orgels voor een breed publiek toegankelijk maken, zowel letterlijk als figuurlijk. De boekjes worden mogelijk gemaakt door de Stichting Het Groninger Klokken- en Orgelfonds. Dit Fonds op Naam is door een donateur van de Stichting Oude Groninger Kerken opgericht met als doel de instandhouding van en de belangstelling voor klokken en orgels in de provincie Groningen te bevorderen.

[ingezonden mededeling]

© 2007 www.orgelnieuws.nl

© 2007 fotografie Stichting Groninger Kerken